| Warsztaty kulinarne | Live cooking | Catering

| Warsztaty kulinarne | Live cooking | Catering

Projekty

 

NASZE PROJEKTY

 

 

PICHCONKO.PL

Powstało kilka lat temu przez przypadek – jako odruch osoby, która kocha jeść, gotować, opowiadać i rozmawiać o tym. Funkcjonowało podobnie – w formie zwierzeń młodego blogera kulinarnego. Obecnie jest stroną prowadzoną przez doświadczonego kucharza restauracyjnego, gdzie można zajrzeć poszukując kulinarnych inspiracji przy pichceniu wykwintnych potraw czy gotowaniu bigosu. Ponieważ wierzymy że kuchnia polska ma ogromny potencjał to właśnie ją promujemy tworząc dania m.in. na bazie dobrze nam znanych bulw.

 

WARSZTATY KULINARNE

Prowadzimy warsztaty umożliwiające zaznajomienie się z podstawami zdrowego odżywiania dzięki lekcjom samodzielnego przygotowywania posiłków wegetariańskich, wegańskich, witariańskich, dań dla alergików, osób nietolerujących laktozy czy glutenu. Warsztaty są świetną alternatywą biznesowych spotkań czy atrakcją podczas wieczorów panieńskich.  Kucharz entertainer – z którym wspólnie upichcicie nietuzinkowe dania – chętnie przekaże Wam wieel kulinarnych ciekawostek po czym zjecie pyszne jedzenie.

 

LIVE COOKING/COOKING SHOWS

Na zamówienie gotujemy także przed szerszą publicznością – podczas festiwali, otwartych eventów czy akcji w galeriach handlowych. Gotowaliśmy z m.in. Zosią Ślotałą, Anną Starmach, Pascalem Brodnickiem, Ewą Wachowicz czy Dorotą Gardias. Z Pascalem w Kaliszu pichciliśmy na scenie dla mieszkańców tego miasta podczas Festiwalu Kuchni i Podróży. Anna Starmach natomiast była szefową jury konkursu kulinarnego który dwa lata temu udało nam się wygrać.

 

KALISKA KUCHNIA SPOŁECZNA

Cykliczne przedsięwzięcie zakładające wymianę dań wegańskich własnego wyrobu między jego uczestnikami. Podczas każdej odsłony eventu przeprowadzana była zbiórka pieniędzy dzięki której udało nam się wesprzeć w działaniach charytatywnych Fundację Bread of Life zajmującą się np. wspomaganiem leczenia dzieci chorych na nowotwór. Każda Kuchnia Społeczna miała jeszcze jeden cel – promowanie stylu gotowania w którym nie używa się mięsa, owoców morza, czy produktów pochodzenia zwierzęcego. Akcję wsparł m.in. Teatr im.Wojciecha Bogusławskiego w Kaliszu we wnętrzach którego mieliśmy okazję się spotykać.

 

INSTAGRAM I FB

Możecie śledzić nasze poczynania także dzięki portalom społecznościowym. Publikuemy aktualne inspiracje, piszemy o daniach którymi chcemy się pochwalić, dzielimy się recenzjami (mniej i bardziej pochlebnymi) gastronomicznych miejsc które udało nam się odwiedzić czy po prostu – fotkami zapierających dech w piersiach widoków na które natykamy się podczas kolejnych, kulinarnych podróży.

 

CATERING

Gotujemy na zamówienie obsługując zarówno większe eventy (w tym wesela) jak i serwując pełnowartościowe, wegetariańskie i wegańskie posiłki pojedynczym klientom. Jesteśmy elastyczni – wystarczy się z nami skontaktować i ustalić indywidualne menu my zajmiemy się jego wykonaniem. Dodatkowo obsługujemy imprezy okolicznościowe jak np. wieczory panieńskie.